tirsdag den 26. august 2014

De sidste foreberedelser: (Almost) ready for take off!

Som de fleste af jer, der læser med her på bloggen, er klar over, så har jeg vendt op og ned på mit liv i løbet af de seneste uger og måneder, hvilket har været en vanvittigt hård omgang, og det har uden sammenligning været det sværeste, jeg har gennemgået i hele mit liv. Og hvis jeg - da vi i november sidste år begyndte at planlægge vores rejse - havde vidst, at min verden i løbet af sommeren 2014 ville blive vendt helt og aldeles på hovedet, havde jeg formentlig nok tøvet en hel del med at booke fly, overnatninger og så videre. Men HELDIGVIS vidste jeg ikke, hvor forvirrende og frustrerende en tid, jeg havde foran mig, og på nuværende tidspunkt er jeg ikke i tvivl om, at vores rejse faktisk er helt perfekt timet: Jeg kan nemlig ikke forestille mig noget bedre og mere afstressende og livsbekræftende end at rejse ud på eventyr sammen med Jeppe og ikke have noget som helst andet på dagsordenen end at opleve nyde og bare være til.

Her fire dage før afrejse er de fleste forberedelser til rejsen sådan set også så småt på plads: Flybilletter tur/retur er købt og betalt, det samme er to styk Orange-billetter til Kastrup på lørdag, vores ESTA-registreringer er for længst godkendt, og vi har skaffet os to styk internationale kørekort og matchende nye pas - og så har vi i øvrigt også omsider fået styr på alt det rod, der fulgte i kølvandet på, at vi i forbindelse med fornyelsen af vores pas begge to valgte at skifte navn.

For mit vedkommende var problemet minimalt (i og med at jeg kun skiftede mellemnavn fra "Puggård" til "Uhre Havgaard"), men for Jeppes vedkommende gjaldt navneændringen jo også hans efternavn (fra "Sørensen" til "Bjerrum"), og derfor måtte vi bide i det sure æble og punge ud med 600,- kroner for at få ændret hans billet hos Norwegian til det efternavn, der står i hans nye pas. De fleste af de øvrige bookinger har vi kunnet ændre uden beregning, og så garderer vi os for en sikkerheds skyld også ved at sørge for at medbringe vores dåbs- og navngivnings- samt navneændringattester - og da ingen af os jo ligner mexicanere synderlig meget, satser vi på, at vi i det store hele undgår at blive beskyldt for forsøg på identitetssvindel...


Vi er så småt begyndt at pakke til turen, og tidligere i dag var jeg forbi Forex og hente en håndfuld amerikanske dollars, så vi har nogle kontanter på os, når vi ankommer lørdag aften. Så nu mangler vi faktisk bare nogle ganske få småting, inden vi er klar til afrejse fra Odense lørdag morgen - skønt! Fredag eftermiddag kommer svigermor Trine til Odense - hun har nemlig været så sød at melde sig som hus- og hundepasser imens vi er udenlands - og derudover kommer mor og Poul også til spisning fredag aften, så vi lige kan sige farvel inden vi dufter af over Atlanten. Vi kommer ganske givet lynhurtigt til at savne Dexter og skummetmælk og rugbrød og Piratos, men lige nu glæder vi os bare helt ufattelig meget til at komme af sted!