fredag den 5. september 2014

Dag 3: Tjæresøer, turistfælder og margarita monday i Los Angeles

Mandag var det Labor Day i USA, og i den anledning begav vi os ud i L.A. til fods i håbet om, at vi undervejs ville støde på en parade eller en anden form for markering af mærkedagen. Det eneste tilnærmelsesvis Labor Day-relaterede vi mødte på turen var imidlertid, at mange butikker og spisesteder holdt lukket, for som der stod på små skilte i vinduerne: "In Observance of Labor Day we will be closed on Monday, 1 September". Der var dog også massevis af steder, som holdt fast i de sædvanlige åbningstider, så vi savnede ikke noget at tage os til.
Mammut-Merete ved La Brea Tar Pits

Hancock Park med La Brea Tar Pits lå ikke så langt fra vores Bed & Breakfast, og vi benyttede os af den oplagte mulighed for at få krydret vores L.A.-oplevelse med lidt oldtidshistorie. Parkens omdrejningspunkt består af en håndfuld områder, hvor der i tusindvis af år har sivet naturlig asfalt op fra undergrunden med det resultat, at der i dag ligger et science fiction-agtigt - og kraftigt tjærestinkende - landskab midt i en af verdens største (knap så naturlige) asfaltjungler.

Efter besøget i tjæreparken fortsatte vi til fods i retning af Beverly Hills og den fashionable Robertson Boulevard, hvor de rige og berømte shopper og går ud for at spise - når de vel at mærke gerne vil spottes af paparazzierne. Ingen af os var synderligt imponerede over området, som hverken var særlig glamourøst eller på anden på charmerende, og selv om vi gloede på livet løs, da vi passerede The Ivy Restaurant, som på grund af sit celebre kundegrundlag er et af paparazziernes foretrukne tilholdssteder, spottede vi end ikke en afdanket realitystjerne blandt restaurantens besøgende.

R.I.P. Robin Williams
Næste stop på turen var Hollywood Boulevard, der i allerhøjeste grad må betegnes som en kæmpe turistfælde. Straks vi satte vores fødder på The Hollywood Walk of Fame, som pryder fortovene langs boulevarden, blev vi overfaldet af temmelig aggressive sælgere, og omkring os var der souvenirbutikker, vellignende Jack Sparrow'er og batmænd så langt øjet rakte i alle retninger. Vi gik lidt frem og tilbage af boulevarden men blev ret hurtigt mætte af de enorme mængder Hollywood-gøgl, og da vi fandt et mexicansk-inspireret spisested, der til min store glæde holdt margarita monday - og dermed serverede margaritas til sølle 5 dollars per styk - besluttede vi os for at runde dagen af med passende mængder fajitas, enchiladas, tequila - og fadøl (for dem i selskabet, der ikke er lige så tossede med tequila, som undertegnede).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar